Annulering van het zomerkamp 2020 (Silvia Leyer)

Flash Info – Annulering van het zomerkamp 2020

Beste vrienden,

Ons leven wordt al wekenlang gedomineerd door de pandemie van het Coronavirus. Voor sommigen is deze periode van isolatie nogal pijnlijk; voor anderen betekent het een kans om naar het essentiele terug te keren.

Wat we allemaal missen, denk ik, is zazen te beoefenen, de directe uitwisseling met onze leraren en de ontmoeting met onze vrienden van de Weg.

We plannen al een tijdje het zomerkamp in Godinne. De organisatoren en het ABZE-kantoor hebben nagedacht over alle mogelijke opties om de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen om het risico op infectie te minimaliseren.

Uiteindelijk, na een grondige analyse, de uitdrukkelijke aanbeveling van Roland en de mening van de andere Godo’s van onze Sangha, kwamen we tot de conclusie dat de complexiteit van deze taak ons ​​niet in staat stelt om het kamp te organiseren.

Daarom moeten we helaas aankondigen dat we het zomerkamp van juli 2020 moeten annuleren.

Deze periode van pandemie is, zoals al het andere, een les. We moeten de gewoonten opgeven die ons dierbaar zijn en ons aanpassen aan een beperkt leven. Maar de dagelijkse praktijk, gyoji, gaat door. We hebben nog steeds ons lichaam, onze zafu en de flexibele geest die we ervaren in zazen, de geest die nergens op stagneert en die elke nieuwe situatie onmiddellijk verwelkomt.

Beetje bij beetje zullen de dojo’s hun deuren weer openen en zullen we zazen in kleine groepen kunnen oefenen. Later zal het mogelijk zijn om opnieuw samen te oefenen tijdens de zazen- en sesshindagen. En tot slot, volgend jaar, zal de Europese Sangha elkaar weer ontmoeten op het zomerkamp.

Zorg voor jezelf. Blijf geduldig en blijf verbonden met je omgeving, je dojo, je Meester of je leraar, en met de gehele Sangha.

Gasshô:

Silvia Leyer,
Voorzitster van het ABZE.